Örkény István


Tudnivalók, közlekedési korlátozások
a február 1-jei eseményekkel kapcsolatban


Mint ismeretes, holnapután, február elsején, egy keddi napon, délután háromnegyed hatkor vége lesz a világnak. Mindjárt utána az utolsó ítélet következik.
A fõvárosi tanács illetékes ügyosztálya felkéri a lakosságot, hogy kerülje a pánikot. Másfelõl viszont türelmetlenkedni is fölösleges, mert kivétel nélkül mindenki sorra kerül.
Nagyobb méretû közlekedési korlátozásokra nem lesz szükség, de az Alagutat - az esetleges beomlás veszélye miatt - délután háromkor lezárják. Ettõl kezdve a négyes, ötös, ötvenhatos autóbusz a Lánchíd helyett az Erzsébethídon közlekedik.
A vasutak, hajók, autóbuszok menetrendszerûen járnak, sõt, a Vigadó térrõl egy sétahajó különjárat is indul, mely (elegendõ számú jelentkezõ esetén) fellobogózott ravatalként úszik lefelé a Vaskapu festõi vidéke és a Fekete-tenger felé.
Mindazokkal, akik életük meghosszabbítását akarják kérvényezni, máris közöljük, hogy kívánságuk nem teljesíthetõ. Még terhes anyák és újszülöttek sem képeznek kivételt, pedig néhányan jogosan panaszkodnak amiatt, hogy épp holnapután háromnegyed hatkor jönnek a világra, és ennek folytán roppant rövid életûek lesznek.
Másfelõl viszont különleges szerencse éri mindazokat, akik ebben az idõpontban amúgy is elhaláloztak volna. Ezek most jót röhögnek a markukba.


Kezdőlap