A pillanat varázsa

 

Ülsz a géped előtt, miközben olvasod ezeket a sorokat. Bámulod a képernyőt, szemed kissé behunyorítod. Szíved szerint több oldalt néznél egyszerre, valahová most is rohansz, szíved gyorsan dobog. Még van pár perced, órád, esetleg napod, de fejedben más jár. Túl drága az idő, melyet azzal töltesz, hogy ezt elolvasod. Mi az idő? Csak egy fogalom? Valójában mindenre van időd, ha akarod. Túl gyors a világ, gyorsabban forog a föld, rövidülnek a nappalok és az éjszakák, és mi mégis lódítunk rajta egy nagyot. Megfosztjuk magunkat attól, hogy , megálljunk egy percre, és kinézzünk az ablakon.
Álljunk most meg egy percre. Felejtsd el a világot. Ne gondolj a számlára, amit be kell fizetned, a telefonodra, ami mindjárt megcsörren. Halkítsd le a tévéd, kapcsold ki a hifitornyodat, vedd ki a DVD-t a lejátszóból, vedd le a füledről a walkmant, nem dobolj a lábaddal, ne figyeld a szemed sarkából az órát, nyomd el a cigarettádat, nyeld le az utolsó falatot és hörpintsd ki a poharadból az utolsó kortyot.
Csukd be a szemed, és hallgasd a csendet. Ülj nyugodtam. Élvezd a pillanatot.Ne csinálj semmit. Ne gondolj a munkádra, a főnöködre, a barátnődre, se magadra se a jövődre vagy a múltadra. Itt a pillanat, amely csak a tiéd, és nem kerül semmibe. Gazdag vagy, mert megteheted azt, hogy nem teszel semmit. Persze ne vidd túlzásba, mert akkor elvész a lényeg, a pillanat varázsa.


Kezdőlap